Розбився мікроавтобус з паломниками

Ця жахлива автопригода трапилася поблизу міста Рівне на Водохреще, 19 січня. Паломники (17 осіб) мікроавтобусом «Фольксваген – ЛТ-46» поверталися зі Свято-Успенської церкви, що у селі Прилипче Заставнівського району Чернівецької області. Там люди поклонилися іконам, що зцілюють від різних хвороб. Раптом бус, яким вони їхали, почало на дорозі заносити. Маршрутка вилетіла на зустрічну смугу і врізалася у фуру…

Цю аварію вже назвали найстрашнішою в Україні в нинішньому році. Наслідки справді дуже сумні. У результаті автопригоди бус буквально сплющило удвоє. Живих пасажирів душили мертві тіла (семеро осіб загинуло на місці, ще двоє невдовзі померли у лікарні), навколо валялися пляшки зі свяченою водою, харчі та одежа. І всюди була кров.

Першими на допомогу кинулися випадкові очевидці трагедії. Поки прибула «швидка», вони декого власними силами відвезли до лікарні. Інших, аби не мерзли, понакривали одягом.

Восьмеро потерпілих, серед яких шестеро дітей, перебувають у Рівненській міській лікарні в реанімаційному, нейрохірургічному та травматологічному відділеннях. Дехто досі у критичному стані. Одну жінку і одну дитину відпустили додому. Єдині, хто взагалі не постраждав, це водії мікроавтобуса «Фольксваген» та вантажівки «Рено».

Що стало причиною аварії? Слідство ще триває. Попередньо встановлено, що водій мікроавтобуса був тверезий, але не зумів вибрати безпечну швидкість руху, авто на засніженій дорозі занесло, тож воно виїхало на зустрічну смугу. Чоловік має понад двадцять років водійського досвіду і уже не вперше відправляється з паломниками по святих місцях. Однак, як стало відомо, цього водія 27 квітня минулого року було позбавлено ліцензії на право перевезення пасажирів за недотримання ліцензійних умов, проте вже 25 травня він отримав нову ліцензію. Зараз перевіряють законність її видачі. Однією з причин зіткнення називають поганий стан дороги. Свідки переконують: того вечора автотраса не була добре розчищена, піском її посипали тільки після ДТП. Якщо слідство підтвердить цю версію, то відповідатиме й служба автомобільних доріг області.

Потерпілим, а також сім’ям загиблих влада пообіцяла грошову допомогу. У минулі суботу та неділю на Рівненщині оголосили жалобу. Через це скасували урочистості до Дня соборності та Дня свободи.

Світлана РІДНА,

Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>