Разом з Тимошенко мотає строк «баба-смерть»

Минув майже місяць перебування колишньої глави уряду України Юлії Тимошенко у Качанівській виправній колонії Харкова. Там за тяжкі та особливо тяжкі злочини котять біду поперед себе майже 900 жінок, 16 з яких засуджені на довічне ув’язнення. Є серед них і уродженка Тернопільщини, 69-річна Марія Вовк. «Вовчиха», «баба-смерть» – так називають її подруги по нещастю за те, що звела зі світу чоловіка і трьох онуків.

…17 червня 2003 року мешканців села Загір’я Зборівського району «вбила» моторошна звістка: Марія Вовк розправилася з рідним чоловіком, ще й малих онучат не пощадила – зарубала сокирою. Мертві тіла у хаті, повернувшись із ферми, застали Маріїн син і невістка. На кожному трупі судмедексперти нарахували в середньому по шість ударів сокирою.

Озвірілу вбивцю – бабу Марію виявили у посадці поблизу. Вона була непритомною, і ця обставина врятувала пенсіонерку від людського самосуду. Баба, виявляється, хотіла покінчити життя самогубством – напилася дихлофосу й перерізала собі вени. Та смерть її не взяла.

На обстеженні у психлікарні бабу визнали осудною: жорстоко вбиваючи, вона розуміла, що робить. Виправдовуючись у залі суду, Марія Вовк казала: 40 років, мовляв, жила із чоловіком-самодуром, який бив її, постійно пиячив. Сварка за кілька днів до вбивства увірвала довголітній Маріїн терпець. Чим же завинили перед нею онуки – чотирирічний Михайлик, п’ятирічний Володя і 12-річна Оксанка? На це запитання судді Вовчиха розумної відповіді не дала. Коли ж запитали, навіщо вона стягнула дітей на підлогу, пояснила – щоб не замастити кров’ю простирадла…

На суді вбивця давала синові і невістці настанови: «Розберіть ту хату і переходьте жити до тещі. Ти, Марійко, не кидай мого Васю».

Світлана Клос,

Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>