Єдиному на Волині повному кавалеру ордена Слави Гаріфу Ібрагімову виповнилося 90 років

15 січня виповнилося 90 років єдиному на Волині повному кавалеру ордена Слави, а також ордена Богдана Хмельницького трьох ступенів та інших високих нагород Гаріфу Ібрагімовичу Ібрагімову з селища Мар’янівка Горохівського району. З цієї нагоди в актовому залі відділу культури і туризму райдержадміністрації відбулося урочисте вшанування ветерана.
Коли викладач Горохівського коледжу ЛНАУ, талановита солістка Галина Жельчик заспівала віночок фронтових пісень, а серед них – «Не стареют душой ветераны», 90-річний ювіляр встав і зняв із сивої голови військового кашкета. Вслід за ним піднявся весь переповнений людьми зал – керівники області й району, громадських організацій, ветерани Великої Вітчизняної війни, офіцери 51-ї окремої механізованої бригади, молодь. До глибини душі зворушила серця присутніх колективна розповідь про життєвий, бойовий і трудовий шлях Гаріфа Ібрагімова. Її зіткали з окремих епізодів у хвилюючу повість ведуча урочистості Валентина Гриб, голова обласної організації ветеранів України Микола Капітоненко, військовий комісар Волинського обласного військового комісаріату Віталій Чурай, заступник командира 51-ї окремої механізованої бригади Іван Підопригора та інші.
Народився Гаріф у селі Кайнли Шереметьєвського, а нині Нижнєкамського району Татарстану, в багатодітній сім’ї. Батька, який помер молодим, йому замінив старший на 12 років брат Ісхак, котрий працював директором школи. Він упав смертю хоробрих на фронтах війни. У перші її дні Гаріф Ібрагімов пішов в один із військкоматів Москви, де він працював робітником у будівельному тресті, й попросився добровольцем в армію. Потрапив у 45-міліметрову артилерію. В обслузі цих гармат завжди був на передовій, на лінії вогню. Про його солдатський героїзм не раз писали фронтові газети. Ордена Слави ІІІ ступеня був удостоєний за мужність у боях за визволення Новоукраїнки Кіровоградської області. За подвиги в Яссько-Кишинівській і Вісло-Одерській операціях на грудях Гаріфа Ібрагімова засяяли ордени Слави ІІ і І ступенів.
Доля назавжди поєднала Гаріфа Ібрагімова з Волинню. Нема уже в живих його дружини Катерини Данилівни. В Мар’янівці ювіляр мешкає в одному будинку із сином Володимиром, невісткою Любов’ю і внучкою Катрусею.
«Вельмишановний Гаріфе Ібрагімовичу! Ваш славний ювілей – пам’ятна подія не тільки для району, а й області. Ви – наш неоціненний скарб, наша гордість і слава», – сказав, зокрема, щиро вітаючи ювіляра й кланяючись йому, перший заступник голови Волинської облдержадміністрації, голова обласної організації Партії регіонів Олександр Башкаленко, який вручив ветеранові Почесну грамоту облдержадміністрації й грошову винагороду.
Гаріфа Ібрагімовича сердечно віншували, вручали йому відзнаки й пам’ятні подарунки заступник голови обласної ради Валентин Вітер, голова Горохівської райдержадміністрації Жанна Савчук, голова Горохівської районної ради Леонід Андрійчук, голова районної організації Партії регіонів, керівник депутатської фракції Партії регіонів у районній раді Павло Ващук, його племінник Ренат Ібрагімов, який приїхав із Москви, внучка Катруся та багато інших.
Олег Дідик,
Фото автора  

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>