Нагорода знайшла героїнь

Напередодні Водохреща указом Президента України десять лучанок отримали почесне звання «Мати-героїня». Урочиста церемонія нагородження багатодітних мам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ять і більше дітей, відбулась у міському Палаці культури. Посвідчення та нагрудний знак особисто вручав міський голова Микола Романюк.

– Ви є гордістю міста, і зразком та яскравим прикладом для інших жінок, – зазначив Микола Ярославович.

45-річна Людмила Шевчук працює двірником у ЖКП і живе у двокімнатній квартирі разом із двома синами (наймолодший – інвалід з дитинства) та трьома доньками. Чоловік помер шість років тому. На почесне звання жінка чекала три роки. Наприкінці 2011-го Людмила Василівна отримала від держави як мати-героїня одноразову матеріальну допомогу у розмірі 10 прожиткових мінімумів.

Мер Луцька побажав героїням здоров’я і подарував квіти. У минулому році нагрудний знак «Мати-героїня» отримали 34 лучанки і загалом їхня кількість зросла до 124. Процес від подання документів до визнання триває не менше двох років.

Микола КОМАРОВСЬКИЙ,

м. Луцьк

Фото автора

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>