Поляки та білоруси колядували в Пересопниці

Цьогорічний другий день Різдва для села Пересопниця Рівненського району був, як ніколи, насиченим, адже сюди завітала сила-силенна колядників. Мистецтво виконання різдвяної пісні продемонстрували фольклорні колективи з Польщі, Білорусі та чи не всіх куточків України. Приводом зібратися став щорічний слов’янський фольклорний фестиваль «Коляда».

Цьогоріч він проводиться вчотирнадцяте. За словами незмінного організатора дійства, а заодно і директора культурно-археологічного центру «Пересопниця» Миколи Федоришина, «Коляду», яка до цього проходила у Рівному, в музей Пересопницького Євангелія перенесли не випадково, адже тут створена гарна база для проведення такого роду заходів.

Щоб не мерзли, учасників та гостей фестивалю частували медовухою та кулешем. До речі, «приїжджих» зустрічали усім селом!

Задоволені українським святом залишилися всі – і місцевий люд, і наші закордонні сусіди. Хтось приїхав на фестиваль вперше, хтось, як кажуть, стоїть у самих витоків. Але кожен пообіцяв, що неодмінно повернеться наступного року.

Марія МАРТИНЮК,

Рівненська область

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>