Кубинський протез – як рідна ніжка

Два місяці перебувала на Кубі одинадцятирічна Тетяна М’ялик із села Воронки Володимирецького району, котру взяв із собою під час державного візиту Віктор Янукович.

Два роки тому дівчинка разом з іншими дітьми гралася на подвір’ї –трактор, що стояв неподалік, несподівано рушив. Таня не встигла втекти. Перенісши понад два десятки операцій, вона вижила і навіть навчилася самостійно ходити – на протезі.

Втім, він став замалим, а сім’я, де семеро дітей, не мала коштів на нову штучну ніжку. Саме тому з ініціативи головного лікаря столичної дитячої лікарні «Охматдит» Юрія Гладуша Тетяну М’ялик відправили на Кубу до тамтешніх хірургів, яких вважають одними з найкращих у світі у цьому напрямку. Зарубіжні фахівці встановили дитині новий протез, він для Тетянки, як сама зізнається, відтепер як рідна ніжка. Через рік дівчинці планують поставити новий функціональний протез вартістю 40 тисяч доларів.

Сергій Новак,

Рівненська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>