Австрійці популяризують «немилозвучне» село

Жителі австрійського села Факінґ (Fucking), що на кордоні з Німеччиною, вирішили більше не замовчувати не дуже пристойну для англомовних людей назву свого населеного пункту. Тепер вони використовують його для отримання комерційної вигоди, виготовляючи різдвяні листівки, в оформленні яких обігруються різні комбінації зі словом fucking.

село Факінг, Австрія

Не дивно, що такі сувеніри стали справжнім бестселером серед англомовних туристів. Хоча нічого поганого в них нема. Химерну назву села було утворено від прізвища Лорда Фоко (Focko), який заснував його у шостому столітті нашої ери. Кінцівка «інґ» старонімецькою означає «сім’я».

Нещодавно сільський голова Франц Мейндл потрапив на перші шпальти австрійських газет. Там були скарги на те, що натовпи туристів їдуть у село тільки для того, щоб сфотографуватися на тлі дорожнього знака із назвою населеного пункту – «Fucking».

– Це триває протягом багатьох років. Вони роздягаються на тлі знака, а деякі, і це найгірше, навіть крадуть його! – нарікає він.

Каже, популярність знака серед туристів призвела до того, що жителі забетонували основу, а щит намертво приварили до стійки.

Представники місцевого управління з туризму зрозуміли, що, незважаючи на те, що німецькою мовою назва села нічого особливого не означає, вона може стати «магнітом» для англомовних туристів. І навіть зараз, коли у продажу з’явилося багато листівок з назвою села, гості все одно віддають перевагу особистій фотографії на тлі дорожного знака з назвою населеного пункту.

Цікавий і такий факт: нещодавно місцева пивоварна компанія отримала дозвіл на використання назви села в якості марки пива, і тепер найпопулярніша фраза у місцевому пабі англійською звучить так: “Give me the fucking beer, please”.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>