Символи Нового року з… солодощів

Будиночки з печива, мастикові казкові персонажі та глазуровані символи наступного року дивували своєю красою та оригінальністю всіх. Їх автори – професіонали-пекарі, аматори-кондитери та прості вчителі й учні. У Черкасах з’явилася «Смачна новорічна країна». Цей благодійний проект започаткувала мерія міста.

А передували цьому двотижневі майстер-класи для черкасців, де всіх бажаючих навчали розмальовувати пряники помадкою та виготовляти новорічні солодкі гірлянди. На відкритті, свої кондитерські роботи презентували навчальні заклади міста: понад 80 тортів розміром у півметра. Згодом ці роботи-пазли об’єднали в одну солодку країну. Окремий подіум віддали під кондитерські витвори для професіоналів: ресторанів, торгових марок, кондитерських.

Більше сотні новорічних композицій із тіста, глазурі, вершків і крему учасники представили в драматичному театрі.

Такого Черкаси ще не бачили. Солодкі шедеври з тіста та крему нагадали всім, що новорічні дива починаються. Кожен садочок і школа виготовляли свою композицію. Оригінальні мініатюрні будиночки, величні церкви та новорічні персонажі. Разом вони утворили казку, наповнену солодким ароматом.

Величезного вітряка з печива робили декілька класів, вчителі школи та батьки-ентузіасти. Загалом майже 30 людей було за-діяно під час його приготування. Солодкого смачнючого зеленого дракона, символа Нового року, придбали за 100 гривень. Варто зауважити, що виставка мала благодійний характер. Після того, як гості вдосталь намилувались та нафотографувались біля солодких скульптур, їх виставили на аукціон. Відбулися жваві торги.

Ініціатор акції Анжела Одарич розповіла, що було зібрано понад 12 тисяч гривень, які передадуть на лікування онко-хворих дітей.

Хотілося б, щоб таку цікаву передноворічну акцію перейняли інші міста. Думаю, у кожному знайдеться чимало вправних кондитерів та простих людей, які б хотіли навчитися гарно оформляти випічку. Та й грошей для благодійності нам завжди не вистачає.

Наталія ВЕЧОРОВА,

Черкаська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>