Букети, які не бояться морозу і не зів’януть у вазі

Хто не шукає ексклюзивний подарунок найдорожчій людині в переддень зимових свят? Збиваючи ноги в походах по крамничках, часто не знаходимо того, що хотіли. І тоді обмежуємося на Новий рік чи Різдво коробкою цукерок, квітами й пляшкою хорошого вина, коньяку чи шампанського. Та навіть ці звичні презенти можна перетворити на справжні шедеври. Як? Ми поцікавилися у майстрині солодких ікебан Інни Мархеви.

Вдома у неї пахне шоколадом. Бо букети і корзини квітів, декоративні ялинки та чобітки, навіть ляльки, годинники та дитячі візочки створені з… цукерок. Лучанка Інна Мархева поринула у цей солодкий світ і прагне перетворити його з просто смачного на дивовижно апетитний і гарний.

Хоч професія у нашої героїні далека від її хобі. Інна Леонідівна ніколи не вчилася ані на флориста, ані на кондитера. Вона – держслужбовець, провідний спеціаліст відділу з призначення пенсій Луцького міського управління Пенсійного фонду. Робота дуже відповідальна, потребує виключної точності у розрахунках – там не місце для фантазії. А от вдома – зовсім інша царина. Тут господарює фантазія молодої господині.

Творча майстерня – на балконі. Прохолода підтримує красу, та й рідні не спокушаються поцупити до чаю цукерку-дві.

– Я завжди купую солодощі про запас, – зізнається пані Інна. – Ну як відмовиш чоловікові? Він дуже любить солодке… А синочкові взагалі не можна шоколаду. Треба все це враховувати.

Вибираючи основу для майбутньої композиції, жінка звертає увагу не лише на яскравість упаковки, а й на смак цукерок. Переконана: тільки найкращої якості солодощі подарують не просто гарне враження від сюрпризу, а й насолоду від споживання. Тож коли хоче поекспериментувати з новим видом ласощів, насамперед купує їх для себе, аби переконатися у добротності.

Інна Леонідівна розповідає про правила створення чоловічих та жіночих композицій. Про квіти, якими варто оздобити подарунок для сильної статі і в жодному разі не використовувати для чарівної. Про гармонію ко-льорів, силу контрастів… Це ціла наука!

Новорічна композиція

Новорічна композиція

До дитячих солодких композицій – інші вимоги. Тут головне – вразити. Нещодавно на день народження донечки своєї подруги пані Інна створила солодку ляльку. Фабрична Барбі просто засяяла у розкішному вбранні, змайстрованому нашою героїнею. Інна Леонідівна спе-ціально виготовляла її так, аби цукерки можна було вільно дістати з обгорток, не порушивши композицію. Солодкі «інгредієнти» сукні швидко з’їли, але вона зовсім не втратила свого вигляду.

На свято Миколая жінка чарувала над оригінальними чобітками. Тепер трудиться над новорічними композиціями – цукерковими ялинками, ікебанами з гілочками хвої… А чоловікові на день народження, який він відзначатиме незабаром, майструє іграшковий ретро-автомобіль з цукерок. Тоді, каже, візьметься за фотоапарат, настінний годинник… Ідей стільки, що про всі годі розповісти. Й справді, жодна коробка найсмачніших ласощів ніколи не створить такого чудового настрою, як солодкі дива Інни Мархеви.

Наталія КРАВЧУК,

м. Луцьк

Фото автора

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>