Революціонерку бабу Параску хочуть дістати з того світу

Навіть після смерті душу Параски Королюк, яка померла рік тому, не залишають у спокої. З ініціативи члена фракції блоку «Наша Україна-Народна самооборона» Геннадія Москаля міліція відновила розслідування обставин побиття баби Параски, що сталося 10 грудня 2008 року. Тоді, нагадаємо, працівники держохорони застосували силу, не пускаючи «символ» Помаранчевої революції до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу у Києві, де керівники країни покладали квіти. Після отриманих штурханів Параска Василівна з поламаними ребрами чотири місяці лікувалася у столичній клініці «Феофанія». Через рік і 10 місяців її не стало. На думку Геннадія Москаля, кончину Параски Королюк пришвидшили саме події 2008 року, і тому потрібно провести ексгумацію її тіла. Родичі ж покійної заявляють: наруги над прахом матері не допустимо!

Після того, як у листопаді цього року у дім Параски Королюк у Дорогичівці Заліщицького району, де вона жила, навідався слідчий районного відділу внутрішніх справ, селом ходять різні чутки.

– Слідчий брав пояснення про обставини маминої смерті у мене, моєї старшої сестри Ганни. Але питання про ексгумацію не стоїть. Та ми й не допустимо, щоб розкопували могилу, – розповіла середульша дочка Параски Василівни, 43-річна Світлана М’ясковська.

Світлана не знає, чим пояснити піднятий ажіотаж довкола імені її покійної мами. З боку рідних заяв до міліції з проханням розслідувати причину смерті Параски Королюк не було.

– Ми чули, що у смерті мами хочуть звинуватити Ющенка, Луценка, – каже вона. – Але ми їх не винуватимо, адже штурхани мама отримала не від них.

Після лікування у «Феофанії» баба Параска зламала стегнову кістку – десь у метро пхнули. Коли вона повернулася додому, то скаржилася на біль у попереку, високий тиск. Її поклали у лікарню села Товстого, де донька працює молодшою медсестрою. У день смерті жінку забрали додому, вона там померла.

– З мами насміхалися, коли вона їздила до Києва, – продовжує Світлана М’ясковська. – Ми їй казали: «Мамо, нащо воно вам, сидіть вдома». Та як можна було її спинити, коли до неї приїжджали люди з Луганська, Донецька, Івано-Франківська, Києва? У них були свої клопоти, прохання, і мама хотіла допомогти всім. Їхала до Києва, з Ющенком зводила…

Людська пам’ять коротка. Родичам Парасковії Королюк образливо, що її на рідній Терно-пільщині не пом’янули на річницю смерті. Зараз вони збирають гроші на надмогильний пам’ятник для героїні Майдану. Дві дочки Параски Василівни для цього поїхали у Польщу на заробітки. Писали лист до колишнього президента України Віктора Ющенка з проханням про допомогу. Відповіді не отримали…

Світлана Клос,

Тернопільська область

 

 

  •  
Comments:

Один коментар до Революціонерку бабу Параску хочуть дістати з того світу

  1. Дмитро із Січеслава

    Цих провладних **** слід розчавити між дверима. Геть усіх. Починаючи з ющенка-**ющенка і закінчуючи януковичами-тимошенками та іншими ***.

    Царство небесне Парасці Василівній і вічная пам’ять.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>