Вулиці посипатимуть косметичною сіллю

Цього року Вінниця вперше закупила 17 тонн протиожеледного матеріалу під назвою бішофіт. Бішофіт – це відкладення солей древнього моря, яке законсервоване шаром землі на глибині більш ніж 2000 метрів, що дозволило зберегти високі екологічні та біологічні властивості, які не постраждали від життєдіяльності людини.

З хімічної точки зору це хлористий магній, який є менш шкідливим для вуличного покриття та зелених насаджень. Ним посипатимуть вінницькі площі та сквери. До речі, хлористий магній (бішофіт) здатний всмоктувати атмосферний пил. Цікавим є те, що солі бішофіту використовуються... як бальнеологічний та косметичний засіб. Вони схвалені Українським науково-дослідним інститутом медичної реабілітації та курортології. Тож взимку вінничани можуть похвалитися тим, що їх взуття береже косметична сіль. А найсміливіші можуть одразу з асфальту нести її у ванни і оздоровлюватися.

Олександр МЕЛЬНИЧУК,

Вінницька область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>