Наша країна на 400 літ переживе Росію!

Вчені ООН склали карту вимирання людства. Вони запевняють, що Росія увійшла в десятку країн, що вимруть найраніше. За їхніми прогнозами, це станеться в 2888 році. Для порівняння, Україна житиме ще близько чотирьох століть. На думку вчених, є країни, що не вимруть взагалі. Це вся Африка, Близький Схід (за винятком Ірану), країни Середньої Азії і Закавказзя, Афганістан, Пакистан, Індія, Монголія, Індонезія, Філіппіни, а також більшість країн Латинської Америки, окрім Бразилії і Чилі.

ООН регулярно проводить подібні дослідження, оформляючи їх у вигляді «демографічних прогнозів». Вони базуються на основі так званого чистого коефіцієнта відтворення населення – тобто числа дівчаток, народжених за все життя жінкою, яка дожила до кінця репродуктивного періоду (за даного рівня народжуваності і смертності). Отож, у близько 120 країн світу цей коефіцієнт більший від одиниці. У них з кожним поколінням зростає не просто кількість жителів, а кількість дівчаток, які потім будуть здатні знову народжувати. Тож вимирання таким державам не загрожує. У 73 країнах цей показник менший від одиниці, тобто рано чи пізно жінок не залишиться, а самовідтворюватися без них чоловіки ніяк не зможуть.

Щодо Росії, то було встановлено, що остання дівчинка народиться через 30 поколінь. З огляду на те, що середній дітородний вік у Росії становить 26,81 роки, відбудеться це через 804 роки, а з огляду на середню тривалість життя російських жінок (74,03 року), остання з них разом з надіями на відтворення помре в 2888 році.

У десятку країн, що, за прогнозами, зникнуть найраніше, входять Гонконг, Боснія і Герцеговина, Росія, Мальта, Словаччина, Сінгапур, Румунія, Угорщина і Македонія. Довше «житимуть» США, Віргінські острови, Туніс, Франція, Південна Корея, Азербайджан, Австралія та Норвегія.

Підготувала Наталія КРАВЧУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>