На весну залишилася небувала інтрига

Минулих вихідних команди української Прем’єр-ліги закрили футбольний сезон. Остання гра року у Луцьку не подарувала вболівальникам яскравого футболу. До зустрічі суперники були не у найкращих психологічних кондиціях. У повітрі пахло відпусткою. Дехто уже подумки купляв квитки у теплі країни, хтось мріяв нарешті зустрітися з родиною, а комусь марилося, як він одягає футболку іменитішого клубу. Один з найкращих бомбардирів першості волинський бразилець Майкон якраз, напевно, «приміряв» форму київського «Динамо» (куди сам себе «відправив», спілкуючись з журналістами одного з найвпливовіших футбольних видань Бразилії півтора місяця назад), тому й «проспав» гостру передачу від Бути на лінію воротарського майданчика у дебюті зустрічі. Форвард махнув ногою повз м’яч. Момент було згаяно. «Така гра не сподобається агентам», – напевно, подумав бразилець і за кілька хвилин зробив спробу реабілітуватися. «Обікрав» захисника маріупольців, обіграв ще двох і вже у штрафному майданчику пробив у дальній кут. Голкіпер вдало обрав позицію і до м’яча таки дотягнувся. Це все, чим відзначився на полі бразильський бомбардир, якщо не рахувати грубого порушення правил у другому таймі, за яке арбітр матчу показав «гірчичник», хоча міг і вилучити футболіста.

Ще по моменту мали Масло і Павлов. Маріупольці ж обрали своєю стратегією контратаки. Щоправда, за весь перший тайм справжня контратака у гостей вийшла всього одна. Але яка! Вона завершилася взяттям воріт «Волині».

Надалі лучани мали б піти в атаку з потрійною силою. Але цього не сталося. Команда, яка ще тиждень тому продемонструвала неймовірний характер у матчі з «Металістом», виглядала безвільно. Джокером матчу міг стати Роман Максимюк, якого Віталій Кварцяний випустив на другий тайм. Це була остання гра у кар’єрі 37-річного футболіста. Спеціально для Максимюка фанати підготували банер: «Рома – дякуємо за гру!» Проте прощальний матч Роману не дуже вдався (Максимюк залишиться у ФК «Волинь» і очолить футбольну школу клубу).

«Волинь» завершила рік неприємною серією – п’ять матчів без перемог. Міжсезоння у клубі обіцяє бути надзвичайно багатим на події. Як в плані трансферів, так і щодо продовження реорганізації. Після матчу Віталій Кварцяний дещо окреслив пріоритети у своїй роботі. Зокрема, він не проти розірвати стосунки з рядом футболістів – Ярославом Кінашем, В’ячеславом Шарпаром, Олегом Герасимюком та… Майконом, який зловив «зірочку». В плані турнірних завдань «Волинь» націлюється на вдалий виступ у чвертьфіналі і подальших стадіях національного кубка.

Результати матчів 20-го туру: «Оболонь»-«Таврія» – 1:3, ПФК «Олександрія»-«Металіст» – 1:3, «Карпати»-«Динамо» – 0:1, «Дніпро»-«Чорноморець» – 1:0, «Арсенал»-«Ворскла» – 2:0, «Металург»-«Зоря», «Волинь»-«Іллічівець» – 0:1, «Кривбас»-«Шахтар» – 0:4.

Можна сказати, що команди дотерпіли до кінця затяжної як ніколи першої половини чемпіонату. Навесні (поновляться матчі третього березня) залишилося зіграти 10 турів. Другої частини першості уболівальники чекатимуть, як ніколи. Адже в українському чемпіонаті існує справжня інтрига у боротьбі за чемпіонство. На золоті медалі претендують одразу три клуби: «Динамо», «Шахтар» і «Металіст». Також триває боротьба за місця в єврозоні та збереження прописки.

Та й саме міжсезоння не буде нудним. Уже наприкінці цього тижня Федерація футболу України розпочне розслідування скандальних заяв Віталія Кварцяного та президентів «Оболоні» й «Арсенала» відносно «підкилимних» ігор у футболі.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>