Страхи лікують казками

«Чим більше казок дитина знає, тим більше в неї інструментів для вирішення проблем, боротьби зі своїми страхами», – так вважає Мар’яна Озорович, автор цікавого проекту під назвою «Чарівна сила казки», що втілюється на Прикарпатті. Тут провели спеціальний тренінг з казкотерапії для провідних психологів Івано-Франківської, Тернопільської, Львівської, Чернівецької та Закарпатської областей. Головна ідея: тато або мама мають стати для своєї дитини казкарем – вигадати історію, в якій обов’язково повинно бути закладене вирішення питання, що турбує дитину. Кажуть, це – набагато ефективніший спосіб донести інформацію, ніж звичайні поради чи нотації. Крім того, така розповідь перед сном зміцнить зв’язок між батьками та їх чадами.

Учасники програми написали два десятки психотерапевтичних казок для діток. Збірку видали та озвучили. 1000 примірників книжечки та 300 аудіозаписів безкоштовно розповсюдять серед психологів та соціальних педагогів у регіонах, що охоплені проектом.

Наталія КРАВЧУК,

Івано-Франківська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>