Одна доплата «з’їла» іншу

Шановна редакціє «Вісника+К». Я декілька років передплачую вашу газету і вирішив особисто звернутися до вас за допомогою. Я – дитина війни. Оформив усі необхідні документи для отримання доплати. Подав у Любомльський районний суд. Він постановив видати мені за рік доплату до моєї пенсії. Справу передали в Пенсійний фонд для нарахування доплати. Пройшло багато часу, але додаткових грошей мені нема. Чому?

З повагою Дмитро ШАЛАМАЙ,

с. Рогові Смоляри,

Любомльський район, Волинська область

 

За роз’ясненням ми звернулися до заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Марії Ковалюк:

– Відповідно до постанови про відкриття виконавчого провадження від 17.03.2011 року та постанови Любомльського районного суду від 28.02.2011 року №2-а-843/11 зобов’язано управління Пенсійного фонду України у Любомльському районі нарахувати та виплатити підвищення до пенсії в розмірі 30% мінімальної пенсії за віком та відповідно до статті 28 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» з врахуванням статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» за періоди з 29.01.2010 року по 31.01.2011 включно з урахуванням виплачених сум. Згідно вищевикладеного проведено перерахунок пенсії за вказані періоди.

Шаламаю Д.Д. призначена пенсія за віком з 15.05.2003 року. Страховий стаж становить 16 років 5 місяців 17 днів. Коефіцієнт стажу визначено з урахуванням кратності 1,35 – 0, 22163. відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26.03.2008 року №265 у разі, коли місячний розмір пенсійних виплат (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) не досягає прожиткового мінімуму, встановленого законом для осіб, які втратили працездатність, таким особам надається державна адресна допомога у сумі, якої не вистачає до зазначеного прожиткового мінімуму. Станом на січень 2010 року до призначеного розміру пенсії ще доплачувалася адресна допомога в розмірі 184,90 грн до прожиткового мінімуму – 695 грн.

Станом на 29.01.2010 року після перерахунку за рішенням суду розмір пенсії становитиме 668 грн: 456 грн – розмір пенсії відповідно до п. 2 статті 28 Закону) + 3,92 грн (підвищення відповідно до пункту 2 статті 42 Закону) + 208,50 грн (надбавка дітям війни в розмірі 30% прожиткового мінімуму). Так як розмір пенсійних виплат не досягає прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність – 695 грн, тому ще надається щомісячна державна адресна допомога у сумі, якої не вистачає до зазначеного прожиткового мінімуму, – 26,20 грн. До перерахунку розмір пенсійної виплати складав такі ж суми. Отже, після перерахунку доплата відсутня. Розмір пенсії Шаламая Д.Д. обчислено відповідно до норм чинного законодавства.

Підготувала Наталія КРАВЧУК

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>