Суддю взяли на хабарі

Черговий гучний корупційний скандал розгорівся на Волині минулого тижня. Працівники Служби безпеки України провели масштабну операцію, затримавши одразу двох високопосадовців за отримання хабара. Спершу на гарячому попався головний прокурор Ківерцівщини Володимир Мойсеєць. Чоловіка затримали на робочому місці під час одержання грошей. Того ж дня, але трохи згодом, у Ківерцях затримали й заступника голови районного суду Світлану Поліщук. Як випливає з офіційного повідомлення прес-служби СБУ, прокурор і представниця Феміди перебували у злочинній змові. Суддя вимагала від місцевого мешканця 5 500 доларів США за винесення його близькому родичу менш суворого вироку, не пов’язаного з позбавленням волі. У випадку несплати коштів погрожувала ув’язнити обвинуваченого на сім років. У день передачі «подячного внеску» суддя святкувала свій день народження, тож могла б зробити собі, якби не працівники СБУ, непоганий подарунок. Мав отримати своє і прокурор – частина грошей призначалася йому за відмову від обвинувачення по одному з інкримінованих злочинів. Також він брав на себе зобов’язання не оскаржувати вирок суду.

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу. Правопорушникам загрожує позбавлення волі строком від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>