Оснащення супутників львівського виробництва?

Львів став центром українських нанотехнологій. Тут стартувало перше вітчизняне виробництво з виготовлення продукції з покриттям в… одну мільйонну частину міліметра! На облаштування виробництва витратили понад п’ять мільйонів доларів. Половину коштів надала держава.

– Цим кроком Україна демонструє свої можливості світовим інвесторам – установка дозволяє створювати різні продукти в сфері енергоощадження, мобільного та супутникового зв’язку, це надзвичайно великі ринки. Вже сьогодні нанотехнології успішно працюють у космічній галузі, телекомунікаціях, будівництві, медицині. Відтепер на світовому ринку з’являться і нановироби зі Львова. Зокрема, на основі вітчизняних зразків можна робити сонячні батареї, які будуть використовуватися у супутниках. Підприємство вже підписало контракт на два з половиною мільйони доларів на виготовлення нанопродукції для Євросоюзу.

Ірина БЕРЕЗОВСЬКА,

Львівська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>