Палаци для Барбі майструє з картону

Олена Канигіна – художник-оформлювач транспортного цеху Хмельницької атомної станції. У її буденні обов’язки входить відновлення автомобільних номерів, знаків з техніки безпеки… Робота не надто творча. Але вдома у жінки – зовсім інша майстерня. Тут вона створює ексклюзивні палаци для іграшкових героїв – персонажів диснеївських мультиків і ляльок Барбі.

На робочому столі – клаптики картону, шило, ножі, ножиці, клей ПВА, різноманітне мереживо, обрізки тканин та дорогих шпалер, самоклеюча плівка усіляких відтінків, дзеркала від використаних косметичок, усілякі декоративні камінці й інші прикраси. Саме з них народжуються будиночки. Великі і маленькі, одно- і кількаповерхові, з окремими кімнатами, меблями, паласами, люстрами та тюлем на вікнах, балконами та мансардами. Кожна деталь мобільна, тож інтер’єр можна вільно перепланувати. І ляльку можна не просто посадити за розкішний стіл у столовій чи на дивані у вітальні, а й перевести з кімнати у кімнату через двері, що відчиняються.

– А знаєте, з чого усе розпочалося? – випереджує моє запитання пані Олена і, посміхаючись, відповідає: – З автомобільних гаражів для сина. А років десять тому спробувала зробити будиночок для його улюблених м’яких іграшок – диснеївських героїв. Потім був перший замок для Барбі. Це захоплення мене настільки полонило, що досі не можу зупинитися.

За цей час її тендітні руки створили до півсотні палаців. І кожен унікальний – жодного повторення. Більшість речей Олена Канигіна роздарувала – знайомим для їх донечок, у дитячі садочки. Деякі будиночки поїхали аж до Києва.

– Якби навчитися ще правильно світло в них проводити, – мріє майстриня. – Щоб безпечно було. А так доводиться освітлювати новорічними гірляндами. Але вони додають казкового настрою діткам – їм це дуже подобається.

До речі, жінка приймає свої палаци на реставрацію. Робить це із превеликим задоволенням. Не просто ремонтує, а обов’язково додає до дизайну щось нове.

Наталія КРАВЧУК,

Хмельницька область

Фото автора

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>