Пошанували Михайла Дубова

На Рівненщині засновано літературну премію імені Михайла Дубова, якою відзначатимуть кращі поетичні дебюти року. Першими лауреатами премії стали рівняни Ігор Кир’янчук та Валентина Люліч. Лауреатські дипломи вони отримали з рук голови Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України Лідії Рибенко на літературному вечорі, присвяченому світлій пам’яті Михайла Дубова.

Михайло Дубов, який свого часу виразно дебютував в українській поезії, відійшов у вічність 1991 року у 33-річному віці. Він родом із села Красносілля Володимирецького району. Після закінчення філологічного факультету Рівненського педінституту вчителював, працював кореспондентом газети «Рівне», очолював обласне літературне об’єднання. Сил і наснаги набирався з любові до дітей, до своєї праці, до мудрого животворного слова. Щедро дарував усім талант вчителя, журналіста, поета, людини.

За життя Михайло Дубов не побачив своїх книг. Уже прикутий хворобою до ліжка, встиг лише у гранках вичитати добірку віршів у часописі «Дзвін». У 1991 році вийшла перша книга для дошкільнят «Сонячний годинник». Друга книга, збірка поезії «Вербниця» (1991), благословилася у світ у видавництві «Молодь». Третя, теж збірка поезії «Довіра» (1998), вийшла у видавництві «Азалія». Поет уже посмертно був прийнятий до Спілки письменників України.

Сергій Новак,

Рівненська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>