На ЛуАЗі випускатимуть трамваї

Корпорація «Богдан», основні виробничі потужності якої сконцентровані на Луцькому автомобільному заводі, розпочинає роботу над новим проектом. Українські автомобілебудівельники спільно з білоруським «Белкомунмашем» і російським «Росукрелпромом» створили консорціум з виробництва трисекційного швидкісного трамвая з низьким рівнем підлоги та пандусами для пасажирів з обмеженими можливостями. Потреба в оновленні парку таких машин існує в пострадянських країнах.

Згідно з домовленостями, корпуси трамваїв виготовлятимуть у Луцьку, а білоруські та російські партнери постачатимуть все необхідне обладнання для цього. Остаточне складання машин буде проводитися у Києві. Як йдеться у повідомленні прес-служби корпорації «Богдан», вартість нового 25-метрового трамвая становитиме близько двох мільйонів доларів. Аналогічний зразок виробництва компанії Skoda коштує 2,8 мільйонів євро. Уже наступного року консорціум планує зібрати як мінімум 20 нових трамваїв. Вони будуть обладнані кондиціонерами та підігрівом.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>