Кілер для коханки, або Як вірмен хотів врятувати сім’ю

Цю драматичну історію, про яку писали російські газети, мені переповіла знайома з Сибіру, яка недавно гостювала на рідній Волині. Десять років тому цілий місяць у їхньому місті не вщухали пристрасті навколо заможної вірменської сім’ї – усіх шокував вчинок старого хазяїна, який вразив своєю цинічністю і водночас бажанням будь-що врятувати шлюб сина.

***

Вірмен Ольхан ще за Союзу переїхав до Сибіру, де закінчив медінститут, тут залишився на роботі, перевіз з Єревана свою наречену. За ним потяглися й інші знайомі земляки. Прижилися, разом зустрічали свята, гуляли весілля, народження дітей, а згодом і онуків. Бо, до речі, одружувалися зі своїми ж.

Коли розвалився Союз, підприємливий Ольхан заснував свій стоматкабінет, а згодом його бізнес виріс у мережу стоматологічних клінік. Тому дуже зрадів, коли син пішов по його стопах, а ще більше – коли одружився з дочкою ще шкільного товариша, красунею Жасмін. А як інакше? Адже з дитинства втовкмачував у голови дітям, що родичатися треба тільки зі своїми, вірменами. Дівчина припала до душі усій родині: покірна, хазяйновита, в усьому догоджала новим батькам. А згодом у молодої сім’ї народився син. І все було добре, поки у їхню сім’ю підступно не ввійшла білокоса студентка із сибірської глибинки.

***

– Батьку, я хочу розлучитись, – коли син завів непросту чоловічу розмову, Ольхан здивовано звів брови: ну, знайшов коханку, потішився, але кидати сім’ю?! Для чоловіка це було потрясінням. – Розумієш… Я її полюбив… – зізнався, не злякавшись грізного батькового погляду.

– Знає, що ти одружений?

– Так, але вона мила, приємна дівчина, – поспішливо сказав син. І розповів, що Маша з далекого глухого села, тут навчається у ПТУ. Познайомились випадково, коли вона переходила дорогу і підвернула ногу, а він, як вихований мужчина, підвіз її до лікарні. Батько не зронив ні слова, тому син додав, очікуючи на співчуття: «Я жити без неї не зможу…»

– Зможеш, – тоном, який не припускає жодних заперечень, відповів Ольхан. – Ми заплатимо їй гроші, аби вшивалася назад у свою дєрєвню.

– Цього не буде, вона вагітна.

Ольхана аж пересмикнуло від несподіванки, але він взяв себе в руки. Від почутого і пережитого тієї ночі довго не міг заснути. Туди-сюди ходив по домашньому кабінеті, все обмірковував: як врятувати шлюб сина, як не осоромити добре ім’я своєї невістки і де зрештою подіти ту підлу росіянку, яка так попсувала їм життя?! А на ранок набрав номер свого помічника і впевнено промовив: «Знайди мені кілера».

***

Через деякий час охоронець представив Ольхану потрібного йому молодого чоловіка. Домовилися, що частину грошей віддадуть до, а частину – після «роботи». Але з умовою: щоб пересвідчитися, мають бути знімки вбитої коханки.

На приємне здивування старого, результату не довелося довго чекати – кілер зателефонував уже за кілька днів. Ще й син додав впевненості: коли заїхав у справах, був дуже занепокоєний. Тому батько обережно поцікавився:

– Що надумав зі своєю рускою?

– Із самого ранку дзвоню до Маші і ніяк не можу її знайти – вона десь зникла. Ніби під землю провалилась!

Старий непомітно посміхнувся у сиві вуса – значить, справу справді зроблено.

***

З кілером домовилися зустрітися в іншому кінці міста. До Ольхана в дорогий джип підсів той самий молодий чоловік, віддав фото і отримав решту грошей. Старий вірмен нетерпляче переглядав знімки: синова коханка (яку, до речі, побачив вперше) лежала на підлозі, вся заляпана кров’ю. Йому зовсім не було шкода цієї дівчини, теж чиєїсь дитини. Навпаки – був неабияк задоволений і відчув неймовірне полегшення, що нарешті все стане на свої місця. І коли знову переглядав ці жахливі знімки, несподівано дверцята машини рвучко відчинилися і його стали витягати люди у масках. Все було зроблено настільки швидко, що Ольхан не відразу второпав, що трапилось. Зрозумів, що кілер підставний, лише тоді, коли «вбивця» показав посвідчення міліціонера. А коли заламували руки, біля машини, що стояла поряд, краєм ока побачив… молоду білявку, смерті якої так бажав.

***

Потім було розслідування, суд, в’язниця, сльози дружини та невістки. Бо син, наперекір батьковому бажанню, все-таки покинув вірменку Жасмін і одружився з росіянкою Машею…

Олена ПАВЛЮК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>