Втопила доньку у помиях

Ця жахлива історія трапилася поблизу села Велика Горбаша Черняхівського району на Житомирщині і сколихнула всю Україну. Жінка, яка народила четверо дітей, п’яту донечку втопила у відрі з помиями, бо чоловік не хотів дівчинки.

Можливо, про жахливе дітовбивство ніхто б і не дізнався, якби не чоловіки, які того дня пішли на полювання до місцевого лісочка. Вони звернули увагу на червоний згорток, а коли його зачепили – оніміли: там було маленьке тільце. Про жахливу знахідку повідомили правоохоронців. Міліціонери одразу почали перевіряти осіб, які могли б мати небажану вагітність. Від людей дізналися, що жінка з райцентру, яка перебралась у село до співмешканця, була «в положенні» і ніби народила, але де дитина – ніхто не знав.

– Ця особа давно відома правоохоронцям, – розповіла керівник прес-служби ВЗ ГУМВС України в Житомирській області Алла Ващенко. – Вона перебуває на обліку в органах внутрішніх справ, до того ж, має судимість за ухилення від сплати аліментів на користь дітей, оскільки сама позбавлена батьківських прав, бо зловживає спиртним.

У Великогорбашівській сільській раді повідомили, що Людмила М. має вже четверо дітей, але за горілкою про них і не думає. Трьома опікується бабуся, а найменша дівчинка перебуває у будинку дитини.

Жінка проживала у селі «наскоками»: коли вип’є і поскандалить зі своїм співмешканцем, їде на кілька днів до райцентру. Саме в квартирі подруги й народжувала. Коли немовля криком сповістило про свою появу, Людмила одразу кинула її у помийне відро. Дитя замовкло, його тільце жінка винесла на балкон, де воно пролежало два тижні(!). А згодом, оговтавшись від пиятики, вирішила мертву доньку викинути в лісі. Жінка свій вчинок слідчим пояснює байдужим тоном: «Чоловік мене бив, не хотів тої дитини. Я її вбила, щоб ніхто не знав. А не закопала, бо лопати не мала».

Порушено кримінальну справу за умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини. Вбивцю можуть ув’язнити на п’ять років. За нашим законодавством, це максимальне покарання у таких випадках, бо вважається, що після пологів жінка перебуває у депресії і не завжди може контролювати свої вчинки. Чи у такому стані була Людмила, яка любить оковиту більше за дітей, встановить слідство.

Олександр МЕЛЬНИЧУК,

Галина Ярославець,

Житомирська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>