Твій тато скоро помре

З такої або подібної за змістом фрази шахрайки-циганки розпочинають «обробіток» студенток, а згодом пропонують зняти порчу. В результаті ті, хто сприймає такі розмови за чисту монету, знімають із себе усе золото, віддають гроші, а інколи і одяг.

– Незважаючи на численні звернення міліції через ЗМІ, на гачок зловмисників потрапляють молоді дівчата віком до 20 років, – розповідає старший оперуповноважений управління карного розшуку УМВС України у Волинській області Олег Гагаловський. – Переважно це студенки-першокурсниці з сільської місцевості. Такими злочинами займаються циганки із чималим досвідом, тому для них не складає труднощів виокремити цю категорію дівчат.

Цього року на Волині шахрайки уже встигли ошукати майже два десятки жертв. Абсолютна більшість із них стверджують, що потрапляли під дію гіпнозу, і тому просто не здатні описати чи впізнати зловмисниць. Як зазначив Олег Гагаловський, шахрайкам, аби подолати опір жертви, достатньо обмінятися з нею кількома фразами протягом півхвилини. Тому у жодному разі не можна вступати зі зловмисницями навіть у найменший контакт.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>