Хрест та ікона охоронятимуть Моташівку

Село Моташівка розташоване за вісім кілометрів від Луцька. Зовсім маленьке – і двох десятків хат не набереться. Далеко не на кожній карті його знайдеш. Колишня польська колонія, котра на межі двохтисячних зовсім занепала, а нині поступово відроджується. І не лише у нових обійстях, а й духовно.

Минулої суботи наприкінці села було освячено фігуру – дерев’яний хрест, на якому встановлено ікону Холмської Божої Матері. Обряд здійснив священик Маяківської православної церкви Київського патріархату отець Михайло. На службу Божу прийшло майже все село, завітали і гості. Це дійство було зворушливим і урочистим.

Моташівці особливо вдячні двом своїм односельчанам: артисту Волинської обласної філармонії Сергію Анато-лійовичу Беню та пенсіонеру Володимиру Петровичу Лакодею, котрі були головними ініціаторами і творцями фігури. Бо виготовлена вона з любов’ю, майстерно, приваблює своєю естетичною витонченістю і смаком. Доклала тут руку і мистецтвознавець Зоя Михайлівна Навроцька. Прикрашають фігуру різноколірні стрічки. Без сумніву, фігура стане добрим знаком для села і буде охороняти його від усіляких бід і благословляти на добрі справи.

А на Михайла відбулася служба Божа і освячення фігури при в’їзді у Моташівку. Обряд здійснив отець Петро з Маяківської православної церкви Московського патріархату. У селі немає церкви, зате тепер є два хрести, котрі стоять на сторожі високої духовності і Божої благодаті.

Євген ХОТИМЧУК

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>