Дубенські ялинки також продаватимуть з чіпами?..

Цьогоріч реалізація новорічних сосен та ялинок в передсвятковий сезон 2012 року буде відбуватися з використанням електронного обліку деревини.

Чіп прикріплюватиметься до дерева таким чином, що зняти його без пошкодження було неможливо. У цьому ярлику міститиметься вся інформація про походження хвойного насадження. Це -- відомості: з якого лісгоспу та лісництва відпустили дерево, які його сорт та якість. Завдяки цьому можна визначити відповідність товару супровідним документам, тому будь-якому працівнику міліції або інших правоохоронних органів буде легко перевірити законність придбання хвойних красунь з лісових плантацій і виявити, чи не прибула ця ялинка з еколого-небезпечної Чорнобильської зони.

Як зазначають в Держагентстві лісових ресурсів, запровадження електронного обліку деревини під час реалізації новорічних ялинок майже не вплине на вартість самого деревцяти. Адже один такий електронний чіп коштує лише 1,34 грн.

- Крім того, цього року лісові красуні в середньому вартуватимуть 50-52 грн., - зазначають в Держлісі.

Олег ГАВРИЛЕВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>