Ворота «Волині» таки «розмочили»

Після перерви, викликаної матчами збірних, в Україні відновилися ігри національного чемпіонату. Луцька «Волинь» у Сімферополі зустрічалася з «Таврією».

Матч мав принциповий характер, адже команди знаходилися до зустрічі на сусідніх сходинках у турнірній таблиці. Для футболістів сімферопольського клубу був і ще один підтекст – у «Таврії» з приходом нового віце-президента почалися кадрові чистки. За час невеликої паузи у чемпіонаті клуб розірвав контракти з чималою групою футболістів. «Поєднувала» лучан і кримчан ще й гучна справа Олександра Пищура, який фактично втік до Сімферополя з Луцька після конфлікту з Віталієм Кварцяним. Справи в Криму у екс-капітана «Волині» пішли не дуже, але колишня команда могла б стати для нього серйозним подразником. Проте шансу зіграти Пищуру не дали. За кілька днів до матчу «Таврія» – «Волинь» кримський клуб розірвав із ним контракт (до речі, уже є інформація, що футболіст помирився з Віталієм Кварцяним і не проти продовжити свою кар’єру у Луцьку – авт.).

Кадрова лихоманка у кримському клубі не могла не позначитися на діях футболістів, кожен з яких, за рішенням керівництва може залишитися «за бортом». Тому більш упевнено у цьому матчі виглядали саме лучани. Підопічні Кварцяного більше атакували й мали гостріші моменти, футболісти «Таврії» грали на контратаках і теж могли кілька разів відзначитись. Однак на табло вперто тримався нічийний результат. Рівновага була зруйнована на 89-й хвилині після удару Максима Калініченка, який вивів кримчан уперед. Для того, щоб врятувати бодай нічию, у лучан лишалася одна хвилина основного часу і кілька компенсованих, та найменші надії на це були зруйновані буквально за мить. Червону картку за небезпечну гру перед собою побачив Майкон. «Волині» не вдалося продовжити безпрограшну серію у чемпіонаті до чотирьох матчів. «Сухими» ворота луцького клубу у чемпіонаті лишалися 435 хвилин.

Результати матчів 17 туру: «Іллічівець» – «Арсенал» – 0:0, «Таврія» – «Волинь» – 1:0, «Шахтар» – «Металург» – 2:0, «Дніпро» – «Кривбас» – 0:2, «Чорноморець» – «Карпати» – 2:2, «Зоря» – «Металіст» – 1:5, «Ворскла» – «Оболонь» – 0:1, «Динамо» – «Олександрія» – 4:0.

Наступний матч «Волинь» зіграє вдома з «Дніпром» 26 листопада. Початок зустрічі о 19.30.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>