Професор-унікум – шахрай

В Україні стрімко розго-рівся скандал навколо професора, лікаря-нейрохірурга, нейролога львів’янина Андрія Слюсарчука, який, до того ж, прославився й іншими феноменальними досягненнями. Він отримав у науковому світі прізвисько Доктор Пі, за знання 30 мільйонів знаків числа «пі». Слюсарчук кинув виклик шаховій програмі Rybka-4, яка не підкоряється відомим гросмейстерам, і переміг її. Ці досягнення були внесені у «Книгу рекордів України».

Нещодавно ореол слави над Доктором Пі розвінчали. Минулого тижня його заарештували у Києві і перевезли до Львова. Суд відправив його до СІЗО. Причиною стало журна-лістське розслідування, в якому Слюсарчука назвали звичайнісіньким шарлатаном. Освіту, яку він здобував небаченими темпами (уже у 12 років він нібито закінчив школу, а у 18 – інститут), теж назвали «липою». Нині Андрія Слюсарчука підозрюють у використанні підроблених документів (диплома московського медуніверситету ім. Пирогова) та шахрайстві. Стосовно нього львівська міліція порушила дві кримінальні справи. Проте журналісти висувають ще серйозніші обвинувачення, мовляв, через дії Слюсарчука гинули люди. У той же час він має чимало наукових і державних нагород та відзнак. Яким чином лікареві вдавалося підтримувати легенду навколо своєї персони, користуючись прихиль-ністю науковців, міністрів та навіть президентів, сказати важко. Єдина здібність Доктора Пі, яка поза сумнівом, це здатність до гіпнозу. Якщо факти журналістського розслідування підтвердить правосуддя, Андрій Слюсарчук може отримати ще одне звання – найбільшого авантюриста сучасності.

Наш кор.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>