Чи впливає земельний пай на субсидію?

«Ми з чоловіком маємо земельний пай. Є державний акт на земельну ділянку. Але фактично ми нею не користуємося. Чи має наша сім’я право на отримання пільги або субсидії на газ?»

Євгенія Дячук, Турійський район

Поняття пільг та субсидій потрібно розмежовувати, пояснює начальник відділу соціальних допомог, житлових субсидій та компенсацій головного управління соціального захисту Волинської облдержадміністрації Людмила Сірбіненко. Пільги отримують певні категорії громадян. Це зазвичай передбачається спеціальним законом. Призначення пільг не залежить від майнового стану людини. А ось субсидії передбачені для малозабезпечених верств населення. В даному випадку наявність земельної ділянки не впливає на право людини отримувати субсидію. При розрахунку розміру субсидії до сукупного доходу родини включається дохід від земельної ділянки (орендна плата, доходи від індивідуального користування). Якщо ж фактично земля не використовується й облогує, то це має бути вказано у довідці сільської ради.

Підготував Сергій КРАЙВАНОВИЧ

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>