Наступного року в Луцьку будуватимуть нову школу і садочок

12 листопада минув рік, відколи Микола Романюк приступив до своїх обов’язків Луцького міського голови. На зустрічі з волинськими журналістами він відзвітував за зроблену роботу і зупинився на головних проектах, які передбачено впровадити у наступному році.

Микола РОМАНЮКСвоє головне завдання, яке ставив перед собою Микола Ярославович, балотуючись на міського голову, «Рідному місту – комфорт і затишок» він втілює у реальність. Свідченням цьому є та робота, яку реально можуть оцінити самі лучани. Насамперед вони і гості міста нарешті дочекалися моста-довгобуду через залізничні колії, що з’єднує Завокзальний ринок із залізничним вокзалом. Завершено реконструкцію Театрального майдану і шести вулиць, а 64 – відремонтовані. Також за-кінчено благоустрій Київського майдану, активно впорядковуються луцькі парки та сквери.

Жителі Луцька не раз скаржилися на погане освітлення у вечірній час, тому ця проблема для міського голови є однією з пріоритетних. За цей рік уже встановлено 294 світлоточки (для цього використано 1,44 мільйона гривень), освітлено вулиці Боженка, Лесі Українки. До кінця року освітлять усі транспортні зупинки. Проводиться ряд робіт щодо спорудження нових каналізаційних і водовідвідних систем.

На стадії завершення узгодження Генерального плану. З дев’ятьма сільськими радами межі уже узгоджені, після узгодження ще з двома Генплан дозволить виділити окремі зони, а саме: рекреаційну, промислову, житлову, резервну, що убезпечить від хаотичної забудови міста.

З 1 квітня у Луцьку курсує сім автобусів, обладнаних спецпідйомниками, що значно полегшило життя інвалідів-візочників. Роботи задля комфортнішого життя осіб з обмеженими фізичними можливостями продовжуються.

Міський голова розуміє, що влада аж ніяк не може стояти осторонь молодіжних питань, а особливо тих, які стосуються здоров’я майбутнього покоління. Цього року відкрито спортмайданчик «Здоров’я» у гімназії №18, а в наступному такі майданчики матиме кожна луцька школа.

Здається, «собаче життя» бездомних псів теж покращиться, адже на стадії завершення облаштування притулку для них.

Що стосується фінансових справ, а точніше міських боргів, то вони хоч і не райдужні, проте цілком реальні для їх погашення. Так у нинішньому році повернуто 10 мільйонів гривень ПАТ «Банку Форум» за облігаціями 2008-го. У наступні два роки цьому банку мають віддати ще 20 мільйонів. І у 2013-му також треба погасити 10 мільйонів перед «Державним ощадним банком України» за облігаціями 2009 року.

Скоротилася заборгованість і на економічно активних підприємствах із 4,7 до 3,5 мільйона гривень, а от на неактивних зросла на 146 тисяч і сягнула 1,84 мільйона гривень. Також скоротили заборгованість на 1,26 мільйона на підприємствах-банкрутах.

Наступного року розпочнеться будівництво школи №27 та дитячого садка із басейном у 55-му мікрорайоні Луцька, проектування будівництва житлового мікрорайону на вулицях Привокзальній і Стрілецькій, будівництво сміттєсортувального цеху в селі Брищі. Буде проводитися комплексний благоустрій проспекту Волі від вулиці Шопена до Київського майдану, розширення території кладовища в селі Гаразджа, капітальний ремонт міських доріг, прибудинкових територій, освітлення вулиць. Продовжуватимуться роботи з оснащення будинків приладами обліку води та тепла, реконструкції внутрішньобудинкових інженерних мереж, світлофорів і встановлення нових на місцях скупчення транспорту та ще багато чого іншого, аби лучанам справді жилося у рідному місті комфортніше.

Ольга ЖАРЧИНСЬКА,

м. Луцьк

 

Микола РОМАНЮК

 

  •  
Comments:

2 коментарів до Наступного року в Луцьку будуватимуть нову школу і садочок

  1. лучанка

    Так тримати! Попередник – архітектор за фахом – не втілив в життя жодного проекту!Лучани будуть вдячні Романюку за ті, насправді “видимі” об’єми робіт і сподіваються на перспективу!

  2. лучанка

    Ну, тішать перспективи і задовільняють об’эми зробленого,безперечно. За попереднього міського голови і близько нічого не було, хоча він – архітектор зафахом, і,здавалося, мав би втілити в життя якісь свої професійні амбіції і залишити по собі “добрий” слід, але…
    Так тримати, пане Миколо! Міщани Вам будуть вдячні!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>