Баба Климиха на своє 105-річчя напекла пирогів

Ювілярка Наталія СКИДАНЧУК

Ювілярка Наталія СКИДАНЧУК

Наталії Гнатівні Скиданчук із села Карпилівка Рівненського району виповнилося 105 років. Славний ювілей зустріла ще при доволі «цупкому» здоров’ї, адже, живучи одиноко, ще дає сама собі раду. Знаючи, що із сільради прийдуть гості, навіть напекла пирогів. А на саме свято пригубила чарочку коньяку, тостуючи за здоров’я гостей – аби якщо не до 105, то хоч би до ста років дожили.

За своє довголіття Наталія Гнатівна дякує Богу, каже, що її сестра прожила 93 роки. У житті бабця Климиха, як її люб’язно йменують у селі, ні за чим не шкодує, лишень за одним – що у неї з чоловіком Климом не було дітей. Щоправда, сусіди та соціальні працівники навідуються, допомагають. А вона їм розповідає про своє минуле: як під час війни була «у біженцях», як важко трудилася у колгоспі, як виходила заміж за заможного Клима, в якого працювала економкою і в якого несподівано померла перша дружина… Тепер усе це, за словами Наталії Гнатівни, – як сон. Якщо так, то нехай він являється наяву довгожительці ще многі літа!

Сергій НОВАК,

Рівненська область

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>