Завдяки «Віснику+к» стала націоналісткою

Наша читачка із села Білашів Острозького району Людмила Малиновська перемогла у редакційному конкурсі «В якій Україні я б хотіла жити». Її лист вразив своєю патріотичною позицією та аналітичним підходом, але найбільше схвилював щирістю та болем за нашу державу. Нещодавно ми вручили Людмилі Мефодіївні приз та фотоальбом «Луцьк».

Людмила МАЛИНОВСЬКА

Людмила МАЛИНОВСЬКА

В село Білашів «Вісник+К» потрапляє в п’ятницю, і жінка з нетерпінням виглядає листоношу. Людмила Малиновська передплачує чимало різних видань. Знайомство з нашою газетою розпочалося завдяки їхній поштарці Світлані Болотнюк, яка порадила передплатити новий тижневик ще у 1999 році. Тоді він з’явився у Рівненській області. З тих пір Людмила Малиновська – наша віддана читачка, шанувальниця і ще й агітатор. Адже саме завдяки їй газету передплачують всі сусіди на їхньому кутку, який називається Попівці.

Жінка розповідає: навіть не сподівалася перемогти у конкурсі, а написала про наболіле, захотілося поділитися своїми міркуваннями про нашу незалежність.

– Закінчила технічне училище і вивчилася на фотографа, – розповідає Людмила Мефодіївна. – Проте багато років працювала звичайною робітницею на будівництві, їздила по світу за комсомольськими путівками. Перед виходом на пенсію – черговою у відомчій охороні. Дуже люблю читати газети, серед багатьох мені найбільше подобається «Вісник+К», завдяки якому я стала націоналісткою. Подумайте самі, люди, які закінчували школу в радянські часи, вчили історію в комуністичному трактуванні. Звідкіля таким, як я, дізнатися правду? Тільки з газети. Тоді ж ніхто не розповідав про УПА, яка боролася за незалежність, нічого ми не знали про дисидентів. Але завдяки вашому тижневику старші люди тепер прочитають правдиву історію України. Дехто мене запитує: «Нащо ти читаєш ту бандерівську газету? Що ти в ній такого знайшла?» Таким людям я відповідаю, що «Вісник+К» пише правду.

Через дорогу живе її мама, Олена Петрівна, яка також є постійною нашою читачкою і шанувальницею. Бабуся для себе передплачує окремий примірник газети і тримає під подушкою, а найцікавіші матеріали перечитує декілька разів.

Кость ГАРБАРЧУК,

Рівненська область

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>