Міліціонеру загрожує ув’язнення

Наприкінці минулого тижня заступник прокурора Волинської області Сергій Масалов зустрівся з журналістами, аби офіційно прокоментувати ситуацію стосовно порушення кримінальної справи проти начальника антикорупційного відділу обласного управління по боротьбі з оргзлочинністю Руслана Карпа. Сергій Миколайович підтвердив, що міліціонеру інкримінують організацію замаху на контрабанду цигарок та зловживання службовим становищем. Прокурор розповів, що спільно з тепер уже колишнім правоохоронцем (організатором злочинної операції) працювали ще троє мешканців Волині. Їх і затримали працівники СБУ на березі річки Західний Буг, коли ті надували човни та збиралися вантажити 170 коробок цигарок для переправлення на інший бік, де на товар уже очікували польські спільники. Як вдалося встановити, тютюнові вироби білоруського виробництва, що їх намагалися переправити до Польщі, на територію України теж потрапили нелегально.

Сергій Масалов пообіцяв, що розслідування справи триватиме не довше місяця. Покази дають усі упіймані контрабандисти, окрім самого Руслана Карпа. Останньому ж, за рішенням суду, обрано запобіжний захід – утримання під вартою протягом 10 діб. Наступного тижня прокуратура звернеться до Феміди з проханням продовжити цей термін до двох місяців. Якщо провина правоохоронця буде доведена у суді, йому загрожує тривале ув’язнення – до 12 років.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>