Чи готова Україна до ринку землі?

«Україна не готова продавати землю, бо не створені умови для цього», – про це заявив директор Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартін Райзер. За його словами, законопроект «Про ринок земель» містить чимало проблем. А що з цього приводу думають волиняни?

Тетяна ЗІНЧУК, керівник СТзОВ «Вежа» Ковельського району:

– Вважаю, що ми не готові до ринку землі. Це питання повинно обговорюватися з низів, а хто нас питає? Що від нас залежить? Мене взагалі лякає земельне питання. Багато сільгоспземель вже відійшло в лісовий фонд, заросло чагарниками. Насамперед, треба провести інвентаризацію землі, а потім говорити про її продаж.

Валентин ДОБРЯНСЬКИЙ, співголова Комітету захисту рідної землі, м. Луцьк:

– Ні, не готова. Такої думки дотримується і спілка селян, і асоціація фермерів. А чому не готові? Бо Україна не має української влади. Нема законів, які б гарантували чесний продаж землі.

Богдан ГУСАК, сільський голова села Липини Луцького району:

– Роздержавлення землі в нас розпочалося ще на початку 90-х років. Вважаю, що земельна реформа затягнулася. В державі більше вирішуються політичні питання, ніж ті, які потрібні для України. Села давно потрібно оживити, бо вони стрімко зникають з карти нашої держави. Інша справа, що Закон про ринок землі має відображати позицію селянина, і в ньому має бути детально прописано, як захистити села від великих холдингів, щоб не було спекуляцій із землею.

Ганна Василівна з Камінь-Каширського району:

– Ой, дитино, нащо мені та земля у 80 літ. От продала б свою і дідову, то, може, онукам у місті квартиру купили б. А так в оренду здаємо…

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>