Волинь споживає привозну рибу

На Волині нараховується 37 видів риби. Найбільш поширені – короп, карась, товстолобик, щука, форель, лящ, вугор, білий амур. Їх вилов в області минулого року здійснювало 12 підприємств, які у 2010-му виробили продукції, виконали робіт та надали послуг на суму шість мільйонів гривень, що на 45 відсотків більше, ніж попереднього року, і завершили рік з прибутками. Загалом виловлено 423 тонни риби, що на 30,2 відсотка більше, ніж 2009 року, – повідомили в Головному управлінні статистики у Волинській області. Майже дві третини виловленої риби – короп, далі йдуть карась і товстолобик, форель та щука, лящ і вугор. За січень-вересень 2011 року підприємства, що займаються рибництвом, виловили понад 150 тонн риби, що на 26,2 відсотка менше, ніж за відповідний період 2010 року. Більше 84 її відсотки належить ВАТ «Волинь-рибгосп», його дочірнім підприємствам, фермерському господарству «Адоніс» Горохівського району та приватному сільськогосподарському підприємству «Луцька рибоводно-меліоративна станція».

У загальнодержавних обсягах вилову риби частка Волині незначна, і їмо ми в основному привозну. За рівнем споживання риби та рибних продуктів область посідає 16-17 місця в Україні, і цей показник має тенденцію до зростання.

Марія ДУБУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>