Струс мозку лікують спокоєм

При травмі голови зверніть увагу на симптоми струсу мозку: головний біль, дезорієнтація в часі та просторі, запаморочення, відсутній або невизначений погляд, незв’язна мова, яку важко зрозуміти, порушення координації або слабкість, нудота або блювота, роздвоєння в очах, дзенькіт у вухах. Кожний, хто має підозру на струс мозку, повинен бути оглянутий лікарем. Особливу увагу варто приділити тривалості симптомів, щоб не пропустити складніші травми, наприклад, забій головного мозку чи внутрішньочерепну гематому. Лікують струс спокоєм та відпочинком. Приблизно протягом семи днів не варто дивитися телевізор, читати книжки, словом, не потрібно навантажувати мозок. Загалом лікування триває від одного до трьох тижнів. У цей період не бажано зловживати кавою та алкоголем, адже затягнеться процес одужання. Потрібно приймати полівітамінні препарати з мінералами.

Якщо людина вчасно не звернеться до лікаря, симптоми струсу мозку минуть, але наслідки бувають серйознішими. У подальшому може часто турбувати головний біль, періодичне запаморочення та підвищений внутрішньочерепний тиск.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>