Скандал навколо УБОЗу

Днями працівники обласного Управління служби безпеки України затримали офіцера міліції за «кришування» контрабанди. Ним виявився керівник одного з відділів Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області. Справу взялася розслідувати обласна прокуратура.

Хоча часу з моменту затримання міліціонера минуло уже не мало, проте жодне з силових відомств офіційно ситуацію не коментує. Тож інформацію «по слову» журналісти змушені вишукувати під час неформального спілкування з правоохоронцями. Зокрема стало відомо, що міліціонера нібито затримали за сприяння у вивезені у Польщу цигарок майже на мільйон гривень. Операція якраз була «в процесі», коли її зірвали працівники СБУ. Вони ж і вилучили контрабандний товар.

Також з неофіційних джерел стало відомо, що затриманого міліціонера звільнили з правоохоронних органів. Наразі він, нібито, перебуває під вартою. Більше того, окрім справи за контрабанду, проти міліціонера порушили ще одну – зловживання службовим становищем.

Ситуація у волинському УБОЗі також стала предметом дослідження міністерської комісії, яка нагрянула у Луцьк. До слова, це вже друга серйозна перевірка найгрізнішого міліцейського підрозділу на Волині за останній рік. У лютому проводилося службове розслідування іншого «ЧП», яке стосувалося заступника начальника УБОЗ В’ячеслава Єфтенія. Тоді на одній з вулиць Луцька згоріла автівка «БМВ-Х5» 2011-го року випуску з індивідуальними зручностями вартістю близько мільйона гривень, якою користувався міліціонер (авто було зареєстроване на батька). Містом вперто ходили чутки, що іномарку підпалили озлоблені на міліціонера підприємці. Але офіційної інформації про причину загорання новенького автомобіля тоді так ніхто і не повідомив, пославшись на складність та тривалість у часі відповідних експертиз. Невідомо про це нічого й досі.

Коли номер газети здавався до друку стало відомо, що наслідком київської перевірки стали “організаційні” висновки. Деякі посадовці волинського УБОЗу звільнені з міліції, а дехто позбувся своїх посад.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>