Євангеліє мандрує світом

Унікальну Книгу – факсимільне видання унікального манускрипту середини ХIV століття – Луцьке Євангеліє, яке на 200 років старіше за Пересопницьке, представили журналістам Волині на прес-конференції у Волинській облдержадміністрації. Як наголосив митрополит Ніфонт, над перевиданням Євангелія працювало дуже багато людей.

– Кошти давали і бідні, і багаті. Наприклад, тисячу гривень пожертвувала дівчина, яка прикута до ліжка. І 100 тисяч – один благодійник, який побажав залишитися невідомим, – додав архімандрит Онуфрій, який і сам немало потрудився, щоб видання побачило світ.

Саме за труди над перевиданням святині митрополит Луцький і Волинський Ніфонт удостоєний найвищої церковної нагороди – Відзнаки Предстоятеля УПЦ, а архімандрит Онуфрій (Куц) – ордена святителя Димитрія Ростовського.

Днями духовенство Волинської єпархії вирушить до Європи, де Луцьке Євангеліє презентуватимуть в Італії в Мілані та Німеччині – у Берліні та Кельні. Згодом такі ж презентації відбудуться у Росії та США.

Марія ДУБУК, м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>