На перерві раптово помер дев’ятикласник

Сьомого листопада в Іванчанській ЗОШ I-II ступенів, що у Збаразькому районі, сталася трагедія – просто на шкільному подвір’ї помер учень 9-го класу Іван Карашівський.

Іван Карашівський був спортсменом

Іван Карашівський був спортсменом

Підлітку стало зле під час перерви. Після четвертого уроку він разом із товаришами вибіг надвір пограти у баскетбол. Після чергового паса однокласникові Іван раптом упав на землю. Надана перша медична допомога і реанімаційні заходи лікарів із райцентру були марними.

Невеликий колектив Іванчанської школи, де навчається лише 60 учнів, шокований цією подією. Педагоги та однокласники Іванка стверджують: хлопець на здоров’я ніколи не скаржився, навпаки – брав активну участь у спортивному житті школи.

– У мене стаж 34 роки, але в цій окрузі та у Заліщицькому районі, де працював, такої трагедії не було, – каже директор школи Роман Кінський.

Директор водночас працює вчителем фізичного виховання. Каже, що якби Іван на щось жалівся батькам, то вони б його про це повідомили. Але скарг на здоров’я ніколи не чув.

За словами Романа Кінського, Іван від п’ятого класу грав у футбол. За призове місце у районних змаганнях з настільного тенісу фото підлітка помістили на дошку «Спортивна гордість школи». Хлопчина ні з ким не конфліктував, учився добре. Не було нарікань і на його поведінку.

– Це благополучна сім’я середнього достатку, – розповів сільський голова Іванчан Петро Польовий. – Батько обробляє власний пай. Мати має роботу в Збаражі у швейному цеху. У родині є ще молодший син, семикласник. У селі, знаєте, є всякі діти, навіть такі, що полюбляють ввечері вийти на пиво. Але Івана у сумнівних компаніях ніхто не бачив.

Про події трагічного понеділка Петро Польовий розповів таке: «Коли Іван упав на землю, його однокласники відразу покликали вчителів. Я прибіг із медичкою за кілька хвилин – сільська рада поруч зі школою. Хтось із педагогів уже робив штучне дихання хлопцеві, фельдшерка – масаж серця. Але він не прийшов до тями. За 25 хвилин приїхала «швидка» зі Збаража. Її медики теж хвилин десять надавали йому допомогу. Потім Івана занесли в машину. Лікар «швидкої», мабуть, бачив стан хлопця, бо сказав, що навряд чи його довезуть до лікарні».

Поспілкуватися з батьками померлого підлітка кореспондентові не вдалося. У вівторок вони перебували у Тернополі, де Іванові робили розтин. Та очевидних причин смерті судмедекспертиза не виявила –констатувала лише раптову смерть. Проводиться більш скрупульозне судово-медичне дослідження.

Редакція висловлює глибокі співчуття родині Карашівських з приводу непоправного горя – втрати сина.

Світлана КЛОС,

Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>