Які товари покупець не має права повернути?

Згідно із Законом «Про захист прав споживачів», є речі, які не підлягають поверненню. Якщо ковбасу «з душком» чи прострочений йогурт можна віднести у магазин і отримати назад свої гроші, то якісний непродовольчий товар у торгових точках не забиратимуть тільки тому, що покупцю він або не сподобався, або не підійшов до інтер’єру.

Отож, у законі вказано, що поверненню не підлягають лікарські препарати і засоби особистої гігієни, а також такі непродовольчі товари як фотоплівки, парфуми, косметичні вироби, ковдри та подушки, м’які гумові та надувні іграшки, зубні щітки, гребінці, метражні килимові вироби, натуральна білизна, постіль, панчішні й шкарпеткові вироби, товари в аерозольному упакуванні, друковані видання. У цьому списку також плінтуси, фанера, скло, диски, перуки, речі для малюків, інструменти для манікюру та педикюру, ювелірні вироби з дорогоцінних металів та каменів.

Підготувала Мирослава КОСЬМІНА

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>