У Луцьку виготовили м’яч із сала

М’яч із сала вагою понад 420 кілограмів

М’яч із сала вагою понад 420 кілограмів

Ось уже кілька років Луцьк та його мешканці продукують різноманітні рекорди України та потрапляють до Книги рекордів Гіннеса. І, в основному, усе це завдяки фестивалю любителів сала «З любов’ю… до сала». Минулої неділі він відбувся вшосте в обласному центрі Волині, й, знову таки, не обійшлося без нових досягнень. Цього разу організатори та спонсори фестивалю вирішили своєрідно відзначити проведення в Україні Євро-2012, виготовивши футбольний м’яч з українського стратегічного продукту.

 

Дітище майстрів «спортивної» кулінарії складалося з білих та чорних (посипаних перцем) секцій, на кожну з яких пішло по 17 кілограмів сала. Загалом на м’яч знадобилося понад 400 кілограмів цього продукту. Сало закріпили на спеціальний каркас та зшили стрічками. М’яч заввишки понад два метри і майже шість з половиною метрів у діаметрі потрапив до «Книги рекордів України». Це засвідчив офіційний представник цього видання Олександр Шустерук. М’яч претендує й на занесення до Книги рекордів Гіннеса, адже ще нікому у світі не спадало на думку виготовити такий спортивний інвентар із сала.

Також у рамках фестивалю відбувалися традиційні уже забави: поїдання сала на швидкість (поки що непохитним лишається рекорд – 1 кілограм за 11 хвилин), складання величезного салбургера, виступи фольклорних колективів.

Організатори свята подарували лучанам та гостям міста чимало позитивних емоцій. Але й самі не лишилися без подарунків. Автору ідеї фестивалю Віталію Іваницькому презентували герб одного з естонських міст, виготовлений із сала. Також порадували гості з Хмельниччини, привізши на свято цілу атомну станцію – макет Хмельницької АЕС теж був виготовлений зі стратегічного українського продукту.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>