Українських селян перепишуть

Нещодавно почула по радіо інформацію про перепис українських селян та всієї домашньої живності. Розкажіть, для чого і коли він буде проводитися. Люди в нашому селі кажуть, що хочуть усіх переписати і обкласти податком, як було при Хрущові.

Галина Приходько,

Ратнівський район, Волинська область

 

У прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі повідомили, що уряд прийняв рішення про проведення Першого всеукраїнського загального сільськогосподарського перепису у 2014 році. Відповідне розпорядження, яке розроблене Держстатом, затверджено на засіданні Кабінету Міністрів. Згідно з документом, у 2012 році буде проведено пробний перепис у Баштанському районі Миколаївської області.

Увесь комплекс робіт буде виконуватися за рахунок коштів державного бюджету. Для проведення перепису передбачається залучити понад 126 тисяч тимчасових працівників. Зберуть дані про людей, а також про худобу, птицю, посівні площі, виробничі приміщення, екологічний стан земель. Це дозволить отримати точну оцінку товарного ресурсу, що виробляють сільські домогосподарства.

У разі проведення сільськогосподарського перепису в зазначені строки, Україна, яка є членом Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, виконає умови, встановлені цією організацією, щодо періоду проведення 9-го раунду всесвітніх сільськогосподарських переписів, який триває з 2005 по 2014 рік.

Підсумки будуть використовуватися при формуванні державної політики, зокрема при аналізі стану та структури сільського господарства, а також для інформаційного забезпечення управління та прогнозування соціально-економічного розвитку аграрного сектору.

Підготував Кость ГАРБАРЧУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>