Інтерв’ю з Віталієм Кличко

Віталій Кличко: «У житті немає нічого неможливого…»

Три дні був минулого тижня на Рівненщині Віталій Кличко. Спортсмен і лідер політичної партії «Удар» зустрівся з мешканцями кількох районів області і Рівного. Побував  Віталій Володимирович і у Дубні, де мешканці міста радо зустріли його.

Віталій Кличко

Віталій Кличко

- Вірю, що у мене ще буде час доторкнутись до історії Дубна. Але сьогодні я перед вами стою не як спортсмен, якого усі знають, а як лідер політичної сили «Удар». Удар не той, яким б’ють. Ми також повинні робити свій удар. Нам разом потрібно зробити удар по корупції і чиновниках, котрі не відповідають своїм якостям і не відстоюють інтереси людей. Сьогодні нам потрібно зробити ще багато справ. Три місяці тому ми відсвяткували 20 років Незалежності України. Після цього я був у Польщі. Багато хто з вас чотири тижні тому дивився бій із польським боксером Томашем Адамеком. Я дякую вам, дубенчани, за підтримку. Знову була перемога, знову пролунав Український Гімн. У цій країні мені довелось бувати на початку 90-х років. Я звернув увагу на те, що у ці роки ми мали майже рівні умови з поляками. Але зараз я був здивований – вже не та Польща, котра була тоді. Це країна з європейськими стандартами життя, з розвинутою економікою, з чистими вулицями і розбудованими містами… Тоді мені було двадцять років. Я мріяв, що ми будемо жити в країні рівних можливостей. 20 років пройшло як одна хвилина і сьогодні чим ми можемо пишатися? Ми можемо хвалитися хіба що здобутками деяких представників науки, культури, мистецтва, спортсменів, але, на жаль, ми не можемо хвалитись здобутками в економіці, в державному будівництві, демократії. Багато людей тепер говорять про час втрачених можливостей. Наступних двадцять років пройдуть також швидко. Я не хочу чекати. Багато людей кажуть мені, що Віталій, ми знаємо вас як чудового спортсмена, тож займайтеся спортом, адже політика така брудна справа. Проте я не хочу чекати коли щось зміниться, - констатував перед дубенчанами лідер «Удару», - мені дуже неприємно, але доводилось слухати за кордоном не один раз, коли нашу Україну називають найкорумпованішою у світі державою. Проте я вдячний тим, хто приєднується до нас. Сьогодні «Удар» - четверта в Україні партія по підтримці українців. Ми динамічно розвиваємося.

Віталій Кличко на мітингу

Віталій Кличко на мітингу

Після короткого виступу Віталій Кличко поспілкувався із жителями Дубна та відповів на поставлені ними питання. Чимало дубенчан поцікавились програмою політичної сили Віталія, на що політик відповів:

- Знаєте, основна цінність на Заході України – людина, її права і свобода, право вибору. Скажіть, будь ласка, яка ж найвища цінність людини у нашій державі. На першому місці повинна бути сім’я. Але, на жаль, нині – гроші. Кожен знає, що сьогодні можна купити все: політику, будь-яке рішення і т.д. Але переконаний, що ми є європейською країною. Ми - Європа не тільки географічно. Та за стандартами життя ми - дуже далеко від неї.

Серед актуальних поставлених питань прозвучало: «Вирок Юлії Тимошенко, на Ваш погляд, справедливий?».

- Я спілкувався з багатьма впливовими людьми. Вони висловили свою позицію. По-перше, кожен знає, що під цим процесом стоїть політичне підґрунтя. По-друге, якщо немає дискусії між владою та опозицією, якщо одні та інші представники залишаються за гратами, то завтра за гратами ізоляції від свободи можемо залишитися всі ми. 67% українців хочуть жити в Європейському Союзі.

Депутат Дубенської міськради Володимир Омельчук: «Скажіть, будь ласка, яке Ваше ставлення до ініціативи «Фронту змін» щодо дострокового відкликання Президента і проведення дострокових виборів Президента? По-друге, наскільки правда, що Ваш проект, як майбутнього кандидата в президенти, хоче очолити людина, котра не користується авторитетом України, прізвище якої асоціюється з другим Президентом Кучмою, це - пан Пінчук? І по-третє, ставлення до політичних зрадників, які використовують чи не все на свою користь?

- По-перше, я був дуже здивований, коли про це сам дізнався із певних ЗМІ щодо Пінчука. Це – така собі рибальська пастка від людей, котрі хочуть відволікти увагу українців. Я знаю звідки це пішло – від влади. І не час зараз говорити про вибори Президента. Так як вони відбуватимуться у 2015 році. Це провокація, і я хочу, аби ви не звертали на це уваги. По-друге, я вибрав для себе пріоритети. Чому політика? Політика – це інструмент, котрим можна змінити ситуацію зсередини. Є два шляхи розвитку подій. На сьогоднішній день кількість мільярдерів збільшилася вдвічі, а українці не стали жити краще в період кризи. Це таке українське ноу-хау. Олігархічні групи сьогодні роблять все для того, щоб відстоювати свої інтереси. І політику роблять інструментом для цього. Щодо «Фронту змін», то я не впевнений, що ця ініціатива буде підтримана Верховною Радою. Ми використовуємо тут знову два шляхи: «температуру в суспільстві», адже розрив між багатими і бідними зростає кожен день. З цього може статися вибух, адже сьогодні половина населення країни готові свої права захищати виходячи на вулиці. І другий шлях – у рамках законодавства, котрий ми вибрали. Відкрито кажу, що ми будемо брати участь у виборах 2012 року. Ми впевнені, що з «Фронтом змін» зможемо об’єднати наші зусилля, щоб змінити і впливати на політику набагато сильніше. Для того, щоб заробити авторитет, довіру і відповідальність - потрібні роки, але усе це втратити можна за одну хвилину.

- Якщо подолаєте відсотковий бар’єр – Ви залишитесь у боксі? Будете боксуючим політиком?

- Спорт був у моєму житті, є у ньому і буде назавжди. Це – стиль життя. Але виступати не буду. І зараз 90% свого часу я віддаю політиці.

- Де важче: у політиці чи у боксі?

- Українська політика – боротьба без правил, де б’ють не тільки по голові і спині, але і нижче пояса можуть вдарити. Вам одну історію коротку розкажу. У 1986 році, ми, хлопчики, після школи, а тоді був професійний бокс, зібрались і пішли дивитись бій одного хлопця, котрий став наймолодшим чемпіоном світу серед професіоналів. Він здобув пояс чемпіона та підняв його над собою. Це був Тайсон. І в цей час один із нас сказав, що поб’є того дядька і забере у нього цю високу нагороду. Тим юнаком був я. Всі, хто сидів біля мене, сказали, що я з глузду з’їхав. Почали жартувати, підколювати. Але вони не знали, що у мене дуже хороша пам'ять. Я зафіксував кожного. Пройшло 16 років і запросив я кожного з них у кафе, приніс сумку, взяв з неї той самий пояс, котрий тримав над собою Тайсон, і поклав на стіл. Мої шкільні друзі не повірили, що хлопець із нашого двору зможе стати чемпіоном світу. Чому я розповідаю вам цю історію? На зустріч прийшли багато дітей. Хочу звернутися до них. Дуже важливо у житті мріяти. Потрібно робити все для того, аби зробити мрію реальністю, хоч і може пройти чимало років. Повірте, у житті немає нічого неможливого. Я був у багатьох країнах, але держава, яку я найбільше люблю – це Україна. Я впевнений в тому, що ми будемо європейською країною. І у найближчий час ми зможемо це зробити всі разом, - підсумував на завершення виступу Кличко.

 

Олег ГАВРИЛЕВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>