У Пересопниці відкрили школу

Свист стріл, дзвін шабель, справжні козацькі поєдинки, посвята до реєстрового козацтва... Саме в такому дусі минулої п’ятниці, на святу Покрову, у селі Пересопниця Рівненського району відкрили школу історичної реконструкції. З цього приводу до села завітало Військо Запорізьке на чолі з верховим отаманом Володимиром Присяжнюком. Він і прийняв до свого коша нових козаків.

Після посвяти та офіційного підняття прапора можна було побачити справжній лицарський поєдинок, спробувати свої сили у турнірах зі стрільби з лука та метання сокири. Кували також наконечники до стріл. Коли вже всі навеселилися досхочу, а новоспечені козаки поділилися враженнями від нової ролі, Військо Запорізьке запросило всіх на смачний куліш. Завідувач культурно-археологічного центру «Пересопниця» Микола Федоришин пообіцяв, що дане дійство стане щорічною традицією.

Марія МАРТИНЮК,

Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>