Столиця «сонячного каменю»

Майже сорок науковців бере участь у Міжнародному бурштиновому форумі, який проходить на Рівненщині. Серед учасників – вчені-«бурштиністи» з України, Росії, Білорусі та Польщі. З допомогою інтернет-зв’язку до обговорення теми долучився і спеціаліст із Австралії. Науковці дискутують, чи варто дозволити старательський видобуток бурштину. Автори кращих проектів популяризації «сонячного каменю» отримають подарунки. Також у рамках дводенного форуму учасники відвідають палац бурштину, краєзнавчий музей та побувають у Бармаках поблизу Рівного, де під час розкопок пізньопалеолітичного поселення у 80-90-х роках було віднайдено шматки бурштину. Нині вони зберігаються у краєзнавчому музеї, – повідомляється на сайті Рівненської облдержадміністрації.

Рівненщина є бурштиновою столицею країни, адже це єдина область в Україні, де видобувають «сонячний камінь». Тож цей статус у краї вирішили популяризувати, про нього має знати й світова спільнота.

Марія ДУБУК,

Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>