Круглий стіл

У приміщенні Луцької міської ради відбувся круглий стіл на тему «Продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у нічний період часу та поблизу навчальних закладів». Його ініціював осередок партії «За Україну!». Підставою стало невиконання окремими підприємцями рішення міської ради, прийняте у квітні цього року. Як відомо, депутати тоді висловилися проти продажу алкогольних напоїв та «слабоалкоголки» у 100-метровій зоні від входу до шкіл, а також у магазинах, котрі вбудовані у житлові приміщення, тимчасових спорудах торговельного призначення та на зупинках громадського транспорту з 22 години вечора до 8 ранку.

Підприємці, присутні під час круглого столу, не стали спростовувати факти порушень. Однак, у свою чергу, стверджували, що згадане рішення було прийняте незаконно. Вони чекають з цього приводу на ухвалу Львівського апеляційного суду. Власники тих «точок», що підпали під заборону, пояснюють причини свого незадоволення. По-перше, у 100-метрову зону біля луцьких шкіл увійшло всього… 13 об’єктів. По-друге, у нічний час доби продовжують торгувати алкоголем супермаркети, автозаправки та інші магазини, що часто розташовані зовсім поруч від зупинок громадського транспорту. Підприємці вимагають створити рівні умови. Депутат Павло Данильчук зазначив, що до квітневого рішення невдовзі мають вноситися зміни. Мовляв, чимало пропозицій підприємців буде враховано. Але чи підтримають їх депутати?

Наталія КРАВЧУК,

м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>