Збудували замок з гарбузів

Збаразьке гарбузове диво

Збаразьке гарбузове диво

800-річчя Збаража переносили тричі. Спершу планували відзначити його на Юрія, 6 травня, коли у Збаражі День міста, потім – у липні, зрештою урочини відбулися 15-16 жовтня. І хоч кожен відмітив, що це свято не для жовтня, все ж для більшості ювілей княжого города виглядав непогано.

«Помпезність», яку обіцяв голова районної адміністрації, створили три «Як-40», політавши над містом з прапорцями, лазерне шоу, салюти, концерт за участю відомих українських виконавців (замість заявленої Ірини Білик – Степан Гіга), реконструкція облоги Збаразького замку (вершники на двох конях і кілька козарлюг на мурах фортеці)…

Збараж спробував також вразити гостей зведеним гарбузовим замком. Його висота – 6 м, ширина – 8 м. Із претензією на оригінальність замок збудували із семи тисяч гарбузів! Є надія, що це творіння внесуть у Книгу рекордів України.

Під час святкувань відбулося спецпогашення художнього поштового конверта з маркою «800-річчя від часу заснування міста Збараж». Тираж новинки – 663 тисяч примірників.

Хто по-справжньому потішив – так це господині Збаражчини. Вони демонстрували розмаїття місцевих страв, особливо із гарбуза: каші, запіканки, супи, пиріжки.

Світлана Клос,

Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>