Покровителі України та Польщі

У Любомльському краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Покровителі і покровительки України та Польщі: ікона як джерело натхнення». Проект став продовженням пленерів з писання образів, які періодично відбуваються в обох країнах. Цьогоріч він проходив у селі Замлиння, що на Любомльщині. Тут знаходиться осередок духовного та інтелектуального польсько-українського діалогу, який очолює римо-католицький священик Ян Бурас.

Власне, на виставці експонуються ікони, написані під час пленеру в Замлинні. Його вели викладачі Львівської національної академії мистецтв, представники Варшавського округу спілки польських художників, студії Християнського Сходу, Волинської організації національної спілки художників та інші фахівці. Експозиція налічує 22 ікони, а також два вітражі і три образи, виготовлені на склі. Вражає майстерність пензлів Галини Черниш, Марчіна Гуго-Бадера, Віктора Бурчака, Пьотра Гжегожа Мондраха, Уршули Жаковської і багатьох інших. Виставка працюватиме у Любомлі місяць. Згодом вона «перекочує» в інше місто. Також планується видати двомовний каталог післяпленерних виставок.

Олександр ХОМЕНЧУК,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>