Новосілля луцьких ведмедів

Днями новосілля святкували… луцькі ведмеді. Для них спорудили розкішний «барліг». Тепер містечко для клишоногих складається з трьох основних відділень: ігрової кімнати площею 50 квадратних метрів, двох барлогів по 12 квадратних метрів кожен та гарного літнього вольєру. На його будівництво пішло 150 тисяч гривень.

У планах керівництва – ще створити для вигулу ведмедів вольєр з імітацією скель та величезним басейном. Він має бути загороджений броньованим склом. Площа цієї «родзинки» сягне 700-800 квадратних метрів! За плануванням вольєр буде максимально наближений до дикої природи.

Думати про розширення містечка для ведмедів змусив той факт, що не так давно звіринець поповнився, окрім «старожилів» Маші і Міші, ще однією парою клишоногих. Марту привезли сюди після рішення суду, вилучивши її у попередніх господарів. Ті тримали тварину задля розваги на території одного з ресторанів. Ведмедицю змушували пити пиво та горілку і бавити цим гостей. Іван опинився у Луцькому зоопарку після того, як його… загубили господарі біля заправки у селі Брище Луцького ра-йону (про що повідомляв «Вісник+К»).

Отож, урочистий момент настав. Однак ведмеді не дуже поспішали переселятися. Тож працівникам звіринцю довелося вдатися до хитрощів. Вони поклали у годівниці пшеничну кашу з медом. Хіба можна було відмовитися від такої трапези?

– Ведмеже містечко ми створили з урахуванням усіх європейських вимог, – сказав директор зоопарку Володимир Гончаров. – Воно матиме велике значення для налагодження майбутньої співпраці в рамках Програми добросусідства Польща-Білорусь-Україна.

У цілому реконструкція звіринцю, який займає площу чотири гектари, потягне на 3-3,5 мільйона євро.

Наталія КРАВЧУК,

м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>