Пірати знову захопили українців

Відомо, що суховантаж Montecristo, який належить італійському оператору D'Alesio було атаковано у понеділок, 10 жовтня, приблизно о 07:00 за Києвом. На той момент судно знаходилося в 1 150 км на схід від узбережжя Сомалі, повідомили представники D'Alesio Group.

 "З кораблем немає зв'язку з того моменту, коли капітан подав сигнал про напад. Після 10 годин радіомовчання у нас є підстави вважати, що Montecristo захоплений піратами", - йдеться в заяві судновласника.

Екіпаж Montecristo складається з 23 осіб: 7 італійців, 6 українців і 10 індійців. Найбільша довжина суховантажу від носа до корми становить 188 м, повна водотоннажність 56 тис. т.

Інші подробиці про подію і характер вантажу на судні невідомі. Незважаючи на кампанію по боротьбі з піратством біля берегів Африканського Рогу, морські розбійники продовжують захоплювати кораблі з метою вимагання викупу.

Сомалі не має центральної влади з 1991р., І країна не може самотужки впоратися з цією проблемою. У 2008р. ООН прийняло резолюцію, що дозволяє будь-якій зацікавленій державі здійснювати збройний захист морських шляхів у територіальних водах Сомалі. З цього ж року бойові кораблі країн ЄС в рамках програми "Аталанта" конвоюють цивільні судна і ведуть війну з піратами.

У 2009р ВМС НАТО розпочали операцію Ocean Shield, яка переслідує аналогічні цілі. Крім кораблів західних країн, у водах Аденської протоки періодично несуть бойове чергування кораблі ВМФ Росії.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>