За свої вина отримав бичка, ягня, порося

До Василя АНТАЛОВСЬКОГО приїздять і туристи, і паломники

До Василя АНТАЛОВСЬКОГО приїздять і туристи, і паломники

На Закарпатті з діда-прадіда бережуться виноробні традиції – у Виноградові винороба навіть вшанували бронзовою скульптурою. Тому й не дивно, що особливо велелюдними є фестивалі вина. На таких святах свої неповторні напої ось уже 20 років представляє один з перших приватних виноробів Василь Анталовський з Бобовища Мукачівського району.

– До 1991 року я працював шофером, агрономом, – розповідає Василь Григорович. – А потім разом з батьком посадив перший виноград. Мабуть, не вмію продавати, бо возили грона в санаторії, а в нас їх не купували. Тож вирішили робити вина. Рецепти розробляю сам. Секрети передаю лише своїй сім’ї, яка мені і допомагає, бо з виноградом багато роботи – прокопка, підв’язка, захист… Зараз маю чотири тисячі саджанців, але мушу докуповувати, бо того вже не вистачає.

Адже до оселі Анталовських скуштувати смачного вина приїздять не лише туристи, а й паломники та священики, які, до речі, у пана Василя закуповують «Кагор». Крім того, за стільки років його хмільні напої вже добре знають на фестивалі «Червене вино» в Мукачево не тільки українці, а й французи, чехи, поляки, німці. Пригублюємо і ми «Букет Мартина», «Чорного принца», «Білу принцесу», «Сонячне сяйво» – смак неперевершений! Особливо нового – «Королівського». Вина цього майстра – без жодних хімічних домішок і навіть цукру. Тому й не дивно, що останні роки на фестивалях Василь Анталовський стає переможцем. Показує знімки, де його нагороджують незвичайними призами: конем, ягнятком, молодим бичком, чорними свиньми, козами, баранами…

– Коли позаминулого року переміг мій «Чорний принц», я сказав, що обов’язково буде «Біла принцеса».

Сподіваємося, що Василь Анталовський не раз подивує усіх незвичайним смаком вина і найкраща його «родзинка» ще попереду.

Олена ПАВЛЮК,
Закарпатська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>